Efficiënt Dentergem langs Kuurne

Nils Vanneste
| 1 reacties

Dentergem, dat vorig seizoen nog de eindronde heeft gespeeld, kwam voor zijn eerste wedstrijd van het seizoen op bezoek bij Eendracht Kuurne.

VS.

Zondag kreeg Kuurne met Dentergem meteen een straffe ploeg op zijn bord geschoteld. Op deze mooie warme dag werd de match door een talrijk publiek van beide ploegen bijgewoond. Dentergem geraakte vorig seizoen nog in de eindronde en dit seizoen wordt opnieuw veel verwacht van de ploeg. Op het kwartier bereikte een vrije trap van Kenneth Taelman het hoofd van Kristof Desloover die perfect kwam inlopen: 0-1. Aan de overkant kreeg Kuurne praktisch identiek dezelfde kans vanuit vrije trap, maar de bal belandde naast het doel. Waar Kuurne de kansen liet liggen, was Dentergem aan de overzijde dan wel weer efficiënt, een rechtstreekse vrije trap van net buiten het strafschopgebied werd door Kenneth Taelman perfect in de bovenhoek geplaatst 0-2. In de 38ste minuut kreeg Eendracht Kuurne opnieuw een perfecte gelegenheid om de aansluitingstreffer te maken, maar de bal ging voorlangs en kon door niemand beroerd worden.

Na de rust kregen we een totaal andere partij. Kuurne kampeerde op de helft van Dentergem nam de bovenhand. Dentergem plooide wat terug, maar begaf niet. Na een fout op de zes seconden regel van de doelman van Dentergem, Kristof Nolf, kregen we een onrechtstreekse vrije trap in het zestien meter gebied. De vrije trap werd hard en strak genomen en ging dwars door de muur, maar Kristof Nolf kon de bal op spectaculaire wijze uit zijn doel ranselen. Zo kreeg Kuurne een paar grote kansen, maar telkens stond Keeper Nolf in de weg. Het werd uiteindelijk nog 0-3 en 0-4 dankzij doelpunten van Jelle Depypere en Tom Decraemer.

Kuurne tegen Dentergem was een leuke match om te volgen. De twee ploegen waren elkaar waard, maar Dentergem was dat tikkeltje koelbloediger voor doel. Maar het ziet er voor beide ploegen naar uit dat ze goed zullen mee draaien in de competitie.