Rwanda eist Belg Tchité op, Philips razend

De Nijs Michael
| 27 reacties
Rwanda eist Belg Tchité op, Philips razend

Mémé Tchité debuteert zaterdag als Rode Duivel, of dat was toch de bedoeling. Intussen staan er grote vraagtekens achter de beschikbaarheid van de aanvaller. De Rwandese voetbalbond heeft Tchité namelijk opgeëist.

“Ik kreeg een mail van Jules Cesar Kalisa, de secretaris-generaal van de Rwandese voetbalfederatie”, legt CEO Jean-Marie Philips uit in Het Laatste Nieuws. “Daarin stelt hij dat wij er rekening mee moeten houden dat de FIFA-commissie voor het statuut van de speler op 10 augustus al een uitspraak deed over Tchité. Volgens die uitspraak zou Tchité alleen gekwalificeerd zijn om voor de Rwandese federatie uit te komen.”

 

De Belgische voetbalbond probeert vandaag duidelijkheid te krijgen bij de FIFA. De zaak zit CEO Philips in ieder geval bijzonder hoog en dat is nog erg zacht uitgedrukt. “Na Dirar is dit al de tweede speler waarvan we niet zeker zijn of hij voor ons mag spelen. Ik begrijp niet dat spelers geselecteerd worden zonder dat we zeker zijn dat ze voor ons mogen spelen. Men zal weer zeggen dat het bij de bond amateurs zijn. Dat is in dit geval waar, maar het is niet mijn schuld. Dit is amateurisme, maar ik wens niet op te draaien voor de fouten van anderen. Als blijkt dat Tchité niet speelgerechtigd is voor België, is dit een zaak die niet zonder gevolgen kan blijven”, raast Philips.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties