Fans Napoli mogen niet meer mee op verplaatsing

De Nijs Michael
| 12 reacties
Fans Napoli mogen niet meer mee op verplaatsing
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Napoli hoeft dit seizoen niet meer te rekenen op steun van de supporters tijdens uitwedstrijden. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken heeft namelijk een verbod uitgevaardigd, waardoor de aanhang van Napoli voortaan thuis moet blijven.

Afgelopen weekend werd Napoli wel nog vurig aangemoedigd door de aanhang die was meegekomen naar het Stadio Olympico, waar de club op bezoek ging bij AS Roma. De wedstrijd werd echter ontsierd door zware incidenten.

Honderden supporters van Napoli verbrijzelden de ruiten van de trein waarmee ze naar Rome spoorden, bovendien werd er ook met vuurwerk gegooid en werden de zetels vernield. De schade zou opgelopen zijn tot 500.000 euro.

Daar bleef het echter niet bij, want ook de bussen die de supporters van het treinstation naar het stadion moesten brengen, werden gesloopt. Ook daar sneuvelden ruiten, werd er met vuurwerk gegooid en vernielden hooligans de zetels. De schade daarvan is berekend op 60.000 euro.

De minister van Binnenlandse zaken neemt de zaak alvast uiterst serieus. Hij heeft de supporters prompt verboden om nog mee op verplaatsing te gaan met hun geliefde club. Napoli moet het de rest van dit seizoen dus zonder supporters stellen op verplaatsing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties