Groep E: Een maat voor niets

Nico Wieme
| 0 reacties
Groep E: Een maat voor niets

In groep E van de Champions League bleven de toeschouwers tijdens de openingsspeeldag op hun honger zitten. Manchester United-Villareal en Celtic Glasgow-Aalborg eindigden beide op een brilscore.

Man United mist de kansen
In een gesloten wedstrijd domineerde de uittredende Champions Leaguewinnaar het gebeuren. Villareal was duidelijk voor een punt gekomen. Bezoekend doelman Diego Lopez toonde zich aanvankelijk niet altijd een even betrouwbaar sluitstuk. Op een hoekschop van Nani miskeek de Uruguayaan zich compleet, Rio Ferdinand kon echter onvoldoende zijn voet tegen de bal zetten. Rond het kwartier had Lopez heel wat moeilijkheden met een atoomschot van Nani.
 
Op het eerste gevaar van de bezoekers was het wachten tot het halfuur. Een voorzet-schot van Robert Pires schroeide de vuisten van Edwin Van der Sar. Op tegenaanval legde Carlos Tevez van ver aan, Lopez duwde in hoekschop. Ji-Sung Park eiste ook nog een hoofdrol op. Eerst besloot hij na een mooie één-twee tussen Nani en Darren Fletcher volledig vrijstaand op Lopez, minuten later claimde de Zuid-Koreaan een penalty na een tackle van Joan Capdevila. Scheidsrechter Wolfgang Stark ging daar niet op in.
 
Ondanks steriele thuisdruk in het begin van de tweede helft, klommen de bezoekers bijna op voorsprong. Een mooie voorzet van Angel Lopez werd door Guillermo Franco met de hiel tegen de verste paal gedevieerd. Een halfuur voor affluiten bracht Alex Ferguson de Portugees Cristiano Ronaldo in en Manchester ontwikkelde meer druk en kansen.
 
Drie minuten na zijn blijde intrede testte Ronaldo met een gekraakt schot de handen van Lopez. Even later ging Wayne Rooney door op links, bediende de vrijstaande Tevez die Lopez vloerde. Gonzalo Rodriguez kon de bal nog net voor de lijn ontzetten. Acht minuten voor tijd kopte Jonathan Evans (foto links) een voorzet van Ronaldo tegen de paal. Daar bleef het bij, zodat de thuisfans ontgoocheld afdropen.
 
Celtic evenmin voorbij stug Aalborg
 
Aalborg heeft zijn eerste afspraak op het Kampioenenbal sinds 1995-1996 niet gemist. De Denen hielden de boel goed gesloten op bezoek bij Celtic Glasgow en trokken met een punt terug naar huis.
 
De thuisploeg had het zichzelf nochtans gemakkelijker kunnen maken, als Barry Robson in de eerste helft de toegekende strafschop had verzilverd. Bezoekend doelman Karim Zaza redde echter de meubelen voor Aalborg.
 
In de tweede helft ontwikkelden de Schotten een ware stormloop op het doel van Zaza. Vooral Georgios Samaras speelde zich negatief in de kijker door enkele wenkende kansen de nek om te wringen. Toen Scott Brown dan toch een gaatje in de verdedigende defensie vond, keurde een blunderende scheidsrechter Matteo Treffoloni het doelpunt wegens vermeend buitenspel onterecht af.
 
Vlak voor tijd ging bij Treffoloni het licht pas goed uit. Een doorgebroken Celticspeler werd door Michael Jakobson getorpedeerd. De ref toonde echter een verbouwereerde Michael Beauchamp (foto links) de rode kaart. De daaropvolgende vrije trap van Shunsuke Nakamura werd door Zaza onschadelijk gemaakt. Zo eindigde ook deze partij zoals ze begon.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties