Kleintjes roeren zich in Champions League

Nico Wieme
| 0 reacties
Kleintjes roeren zich in Champions League

Als het een kleine troost mag zijn voor Anderlecht, er bestaan geen kleine ploegen meer in Europa. Dat bewijzen de uitslagen in de Champions Leaguewedstrijden van dinsdagavond.

De Champions League verwelkomde dit seizoen voor het eerst ploegjes als Famagusta (Cyprus), Cluj (Roemenië) en BATE Borisov (Wit-Rusland). Ook Aalborg BK uit Denemarken was het voor het eerst sinds 1995-1996 nog eens bij.
 
Minachtend keken de groten der aarde neer op deze nietige verenigingen. Wat hadden deze ploegen op het Kampioenenbal te zoeken? Na de resultaten van gisteren zullen er veel Europese topploegen hun mening mogen herzien.
 
Anorthosis Famagusta, meer dan tien jaar geleden door Lierse SK uit de Champions League gehouden, haalde een punt op het veld van Werder Bremen. Nadat de Cyprioten in de voorronde Puynik Erevan (Armenië), Rapid Wien en Olympiakos Pireaus uitschakelden, keerde de ploeg na zijn eerste optreden ooit in de CL met een punt terug uit Bremen.
 
CFR Cluj zorgde voor een nog grotere stunt. De Roemeense landskampioen verraste AS Roma op eigen plein. De Roemenen, die zich rechtstreeks plaatsten, gingen er met 1-2 winnen en toonden meteen dat er met hen rekening zal moeten gehouden worden.
 
Benieuwd wat Aalborg BK en BATE Borisov er vanavond van bakken. De Denen schakelden vrij simpel FK Modrica (Bosnië) en FKB Kaunas (Litouwen) uit in de voorronde en trekken woensdagavond naar Celtic Glasgow.
 
BATE Borisov, in de voorronde te sterk voor Anderlecht en Levski Sofia, staat voor een prestigieus duel met Real Madrid. Het lijkt weinig waarschijnlijk dat de Wit-Russen iets zullen rapen in Bernabeu, maar Cluj en Famagusta toonden dinsdag al tot wat onderschatting van de tegenstander kan leiden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties