'Anderlecht wil zijn clubstructuur veranderen'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Anderlecht wil zijn clubstructuur veranderen'

RSC Anderlecht denkt eraan om zijn clubstructuur te veranderen. Momenteel is de Belgische recordkampioen een vzw, maar dat zou veranderd worden in een naamloze vennootschap. Anderlecht wil op die manier investeerders van buiten de club lokken.

Concreet betekent een structuurverandering dat Anderlecht als familieclub een stuk weggeeft aan andere investeerders. Roger Vanden Stock zou wel voorzitter blijven met 51 procent van de aandelen in zijn bezit, maar de andere 49 procent zouden in handen komen van investeerders buiten de familie.

Anderlecht hoopt vooral dat Alexandre Vandamme, een topman van InBev, zou willen investeren in de club. Vandamme heeft het vierde grootste vermogen van België en het wordt geschat op 1,625 miljard euro. Vandamme zetelt momenteel in de Raad van Bestuur van RSC Anderlecht.

Anderlecht is al 39 jaar in handen van de familie Vanden Stock. In de eerste klasse zijn er nog drie andere clubs met de structuur van een nv: Standard Luik, SC Charleroi en Germinal Beerschot. KV Kortrijk is een cvba. Alle andere veertien clubs zijn een vzw.

Paarswit wordt vaak verweten dat het zijn achterna loopt, maar de clubstructuur omgooien naar een nv zou betekenen dat ze op de moderne kar springt. De structuur en de kapitaalsverdeling is namelijk veel transparanter dan bij een vzw.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties