Analyse Antwerpse eerste provinciale

Philippe Crols
| 1 reacties
Antwerpse eerste provinciale

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanaf deze week ziet het provinciale weekoverzicht er een beetje anders uit. Er is nog ruim aandacht voor de wedstrijden uit het weekend, maar dit zal niet meer volgens club gerangschikt worden. Alles wordt in een analyse gegoten.

In eerste provinciale stond speeldag vijf afgelopen weekend op het menu. We kijken eventjes wat we allemaal moeten onthouden van de afgelopen speeldag.

Leidersplaats verhuist naar Oosterzonen
Nieuwkomer Oosterzonen heeft afgelopen weekend de leidersplaats terug overgenomen in eerste. Het klopte zelf Wijnegem met 3-2. Zeven minuten voor tijd stond het nochtans nog 1-2 in het voordeel van de bezoekers, maar Heylen hield de punten in eigen huis door het maken van twee goals. Voor Wijnegem werd het de eerste nederlaag. Het speelde in de eerste vier wedstrijden telkens gelijk.

Oosterzonen steekt Katelijne voorbij. Die ploeg had nog het maximum van de punten tot voor het weekend, maar in Vlimmeren werd er met 2-0 verloren. Katelijne blijft wel op de tweede plaats staan. Oosterzonen is bijgevolg de enige club die dit seizoen nog niet verloor.

Kontich eenzaam laatste

Kontich blijft het niet goed doen. Het ging tegen Edegem met 3-1 de boot in. Chaaban kon de score nog wel openen voor de bezoekers, maar Edegem won uiteindelijk dus nog. De Cock werd net na de pauze (bij een 0-1-stand) uitgesloten.

Ook 's Gravenwezel en Verbroedering Arendonk zijn niet goed aan het seizoen begonnen. Ze verzamelden respectievelijk één en twee punten. Afgelopen weekend verloor 's Gravenwezel van De Kempen en keerde Arendonk zonder punten terug uit Nieuwmoer.

Zwarte Leeuw knoopt aan met zege
Zwarte Leeuw heeft op speeldag vijf terug kunnen winnen. In eigen huis zette Schoenmaekers zijn team op weg naar de zege tegen Wuustwezel. De titelfavoriet is nu vierde met tien punten.

Branddonk heeft het goede ritme te pakken. Na de zege van vorige week, werd nu ook Houtvenne geklopt. Een 0-2-achterstand werd omgezet in een 3-2-zege.

Ten slotte hield Herentals de punten thuis in het duel met die andere nieuwkomer, Ternesse.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties