Pallieters steken drie punten op zak

viki meeuwis
| 8 reacties

Gisterenavond trok Lierse naar Eupen waar het de achtste speeldag inzette. Een verre reis dus naar de rode lantaarn maar de verplaatsing leverde de Pallieters wel een overwinning en de broodnodige punten op.

Bij Lierse ontbrak Thomasz Radzinski wegens interlandverplichtingen. Ook Sherif El Baily en Rimkus waren wegens blessures nog niet van de partij. Nikolic keerde terug en mocht als het in de spits waarmaken. Het was meteen ook het debuut voor Shoukry die zich bij de b-kern had doen opmerken. De eerste helft was niet echt interessant te noemen, ware het niet dat Jurgen Cavens de Pallieters wel op voorsprong bracht. Verder gevaar van Lierse of van Eupen zat er echter niet in.

Na de pauze veranderde het spelbeeld. Eupen herpakte zich en begon beter te spelen zonder dat het echt kansen opleverde. De bezoekers kozen niet resoluut voor de aanval maar probeerden de voorsprong uit te bouwen via de countermogelijkheden. Het resultaat liet echter lang op zich wachten. Het duurde tot ongeveer twintig minuten van het einde voor Lierse kon doorbreken. Cavens kon de bal naar Buyens spelen die op doel schoot maar uiteindelijk was het Nikolic die de bal effectief ook in doel werkte. De bezoekers stonden nu 2-0 voor maar daar zou het niet bij blijven. Cavens, ongetwijfeld de man van de match, speelde de bal naar Shoukry. Die zag zijn kans maar werd neergehaald. De ref zag er geen graten in en liet doorspelen wat Tshiala de kans gaf om de bal binnen te werken. Het was meteen het laatste wapenfeit van de bezoekers maar het leverde wel de drie punten op.