Spaanse hoofdstad in de ban van derby

Dave Sentobin
| 0 reacties
Spaanse hoofdstad in de ban van derby
Foto: © SC

Na de interlandstop start de Spaanse competitie vanavond met de Madrileense derby. Thuisploeg Atlético kon al zeven seizoenen niet meer winnen in eigen stadion van de stadsrivaal. In de andere wedstrijd neemt leider Villarreal het op tegen Espanyol.

Door het interlandvoetbal heeft coach Aguirre in alle rust de geblesseerden kunnen klaarstomen voor de Madrileense derby. De Mexicaanse oefenmeester kan opnieuw rekenen op Forlán, Simão, Maniche en Heitinga. Atlético moet het vanavond nog wel stellen zonder kapitein Maxi, Pablo en Seitaridis. Bovendien rijzen er vragen rond de fysieke paraatheid van superster Agüero. In Camp Nou was de schoonzoon van Maradona al twijfelachtig, ondertussen speelde de Argentijn nog twee wedstrijden met zijn selectie. De ondertussen opgestapte bondscoach Basile zou zelfs woensdag nog voor de rust tegen zijn hulpcoach gezegd hebben dat Agüero een ramp was. Toch speelde Kun de volledige negentig minuten.
 
De vraag is ook hoe de colchoneros zullen reageren na de opdoffer tegen Barcelona. Atleti verloor met zware 6-1 cijfers in Camp Nou. Een verschroeiend schot – vol frustratie – van Maxi kon enigszins de eer nog redden van de fiere Madrilenen. De Argentijnse middenvelder blesseerde zich bovendien bij die actie. Bovendien is er afgelopen week ook heel wat te doen geweest om de (mogelijke) straf van de Uefa voor de onregelmatigheden – lees zware rellen – in de Champions League-wedstrijd tegen Marseille. Komende week kunnen de Madrilenen nog wel in eigen stadion tegen Liverpool spelen. Ex-publiekslieveling Torres zal in de eretribune moeten plaatsnemen door een blessure.
 
De bezoekers uit de andere kant van de stad verloren voor het laatst in 1999 op het veld van de stadsrivaal. Real Madrid ging in juni 1999 met 3-1 onderuit in het Vicente Calderón-stadion. Raúl speelde de ganse partij en Guti viel in. Ook technisch directeur Mijatovic behoorde toen nog tot de basiself van de Koninklijke. Coach Schuster kan vanavond geen beroep doen op twee steunpilaren: de Malinees Diarrá en de Madrileen Guti. De Nederlander Robben voegde de Duitser uit voorzorg niet aan de kern toe, verdediger Torres blesseerde zich bij de Spaanse beloften. De thuisploeg moet winnen om de kop van het klassement niet uit het oog te verliezen. 
 
In de tweede wedstrijd van vanavond ontvangt Espanyol co-leider Villarreal. Voor de Catalanen is vanavond de laatste hindernis van de zogenaamde Mount Everest. De mannen van coach Tintín Márquez verloren van Sevilla en Barça, maar behaalden een knap gelijkspel in Bernabéu. De la Peña, Luis García, Tamudo en co moeten een einde maken aan de onoverwinnelijkheid van el submarino amarillo. Enkel op speeldag 1 speelde Villarreal gelijk tegen Osasuna en ook in de Champions League liet de ploeg enkel punten tegen Manchester United. Bij de thuisploeg is ex-Anderlecht-speler Pareja twijfelachtig.
 
Zondag speelt Barcelona op het veld van Athletic zonder de geblesseerde Xavi – misschien wel de toekomstige Gouden Bal. De Basken geloven in hun kansen tegen Barça. Leider Valencia krijgt promovendus Numancia op bezoek. De ploeg uit Soria behaalde na de sterke start – winst tegen Barça – nog maar één puntje. Staartploeg Betis hoopt zijn eerste zege te halen tegen Mallorca en promovendus Sporting hoopt voor eigen publiek de eerste thuiszege binnen te halen tegen Osasuna. De overige wedstrijden zijn Racing tegen Deportivo, Málaga tegen Getafe, Valladolid tegen Recreativo en het Andalusische onderonsje tussen Almería en Sevilla.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties