De Sutter: 'Geen schrik van concurrentie'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
De Sutter: 'Geen schrik van concurrentie'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De transfer naar Anderlecht is voor Tom De Sutter een kinderdroom die uitkomt. "Het is een grote stap vooruit in mijn carrière", klinkt het bij de groen-zwarte aanvaller.

Wekenlang werd er gespeculeerd over een mogelijk overgang van De Sutter naar Anderlecht. Vertrekt hij in januari of maakt hij pas op het einde van het seizoen de verhuis naar het Constant Van den Stockstadion? Of zou er nog een andere club de Rode Duivel verleiden? De kogel is eindelijk door de kerk. Vanaf 1 januari 2009 staat De Sutter op de loonlijst van Anderlecht.
 
"Het is een verlossing dat we akkoord hebben bereikt", reageert De Sutter. "Ik was het een beetje beu dat iedereen zat te gissen wanneer ik naar Anderlecht zou vertrekken. Ik ben blij dat de trainer duidelijkheid heeft gevraagd."
Concurrentie
 
Voor De Sutter is de overstap naar paars-wit een kinderdroom die uitkomt. "Ik ging vroeger met mijn vader veel naar wedstrijden van Anderlecht. Daar blijft altijd wel iets van hangen. Ik heb ook geen schrik van de concurrentie met Frutos. Ik ben er klaar voor. Als je naar een topclub gaat, moet je daar mee leren leven. Ik ken geen enkele grote club waar er geen concurrentie is."
 
Cercle-trainer Glen De Boeck had De Sutter liever nog een half jaar langer in groen-zwarte uitrusting zien spelen. Mentaal nog niet klaar, klonk het. "Ik hoop het tegendeel te bewijzen", reageert De Sutter. "Ik heb een half jaar verloren door die blessure, maar daar ben ik mentaal sterker van geworden. Fysiek heb ik die twee-drie maanden voor januari nog wel nodig. Tegen Club speelde ik een goede eerste helft, maar een mindere tweede."
 
Anderlecht - Cercle
 
De eerste wedstrijd van De Sutter in paars-wit shirt is tegen… Cercle Brugge. "Dat is speciaal. Cercle heeft me alle kansen gegeven, maar ik ben daar nog niet mee bezig. Ik kijk eerst naar de wedstrijd van zaterdag tegen Dender. Ik ga proberen er elke week nog eentje te scoren." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties