Lubos Michel gaf laatste fluitsignaal

Jurgen Thomas
| 0 reacties
Lubos Michel gaf laatste fluitsignaal
Foto: © SC

Topscheidsrechter Lubos Michel bergt zijn scheidsrechtersfluit definitief op. De 40-jarige Slowaak, die afgelopen mei nog de Champions League-finale floot, stopt om persoonlijke- en gezondheidsredenen.

"Ik haak af om persoonlijke redenen en omdat ik sukkel met mijn gezondheid". Zo kondigde Lubos Michel zijn afscheid aan. Met de gezondheidsproblemen doelt hij op de aanslepende problemen met de achillespees waaraan hij geopereerd werd. Hierdoor mistte hij afgelopen week de interland tussen Belgie en Spanje.
Lubos Michel begon zijn carrière als FIFA-scheidsrechter op 25-jarige leeftijd. Zijn eerste hoogtepunt kende de Slowaak in 2003 toen hij de UEFA Cup-finale tussen Celtic en Porto mocht leiden. Een jaar eerder was hij de allereerste Slowaak ooit die een duel mocht fluiten op een wereldbeker. 

Sinds 2002 mistte hij geen enkel groot toernooi. Ook dit jaar was hij erbij op het Europees Kampioenschap in Oostenrijk en Zwitserland. Hij floot er onder andere Frankrijk-Italië en de kwartfinale tussen Nederland en Rusland. Afgelopen mei leidde hij nog de Champions League-finale tussen Manchester United en Chelsea in goeie banen. Michel kan zich nu volledig concentreren op zijn andere job: manager van een autobandenfabriek.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties