Sonck: 'We moeten balvaster worden'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Sonck: 'We moeten balvaster worden'

In tegenstelling tot zijn trainer Jacky Mathijssen bleef Wesley Sonck met een dubbel gevoel achter na het gelijke spel tegen Rosenborg. “Er zat meer in”, aldus de Ninovieter.

“We mogen niet ontevreden zijn”, beseft Sonck. “Een punt pakken op Rosenborg is niet evident. Het is een heel goede ploeg en ze waren ook goed aan de wedstrijd begonnen. Maar ze waren vandaag niet sterk.
 
Koelbloediger
 
“Stijnen kende geluk met die bal tegen zijn knie, maar heeft voor de rest maar één bal moeten pakken. De tweede helft waren we de betere ploeg en hadden we de betere kansen. Zijn we iets koelbloediger of hebben we wat meer geluk, dan winnen we.”
 
Sonck zag nog veel foutjes die voor verbetering vatbaar zijn: “We moeten nog meer rust aan de bal hebben. Soms leiden we iets te snel balverlies en op dit niveau moet je de bal kunnen vasthouden en samen naar voren schuiven. We moeten iets balvaster worden, meer ballen durven vragen en opeisen. We kunnen dat, maar moeten het meer doen.”
 
Focussen op thuiswedstrijden
 
Saint-Etienne pakt in Kopenhagen de drie punten. “Hopelijk kunnen we thuis minstens één keer winnen. Dat kan voldoende zijn voor de kwalificatie. En wie weet, kan je stunten in Valencia, al wordt dat heel moeilijk. We moeten ons focussen op onze twee thuiswedstrijden.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties