Sterke Babos kan Ajax niet van zege houden

Jimmy Wouters

NEC is er niet in geslaagd om Ajax punten af te snoepen. De Nijmegenaren kwamen in de Arena tekort en verloren met 2-0.

Ajax heeft in de eigen Arena een dik verdiende overwinning geboekt tegen NEC. Voor rust waren de Amsterdammers oppermachtig en slaagde NEC er niet in een vuist te maken. Ajax ging op zoek naar een doelpunt, maar een ijzersterke doelman Babos lag telkens in de weg.

Na een half uur voetballen claimde NEC een strafschop nadat Vermaelen een fout beging op Lasse Schöne. Scheidrechter Bossen beging echter een fout door de bal niet op de stip te leggen. Niet veel later kwam Ajax dan op voorsprong nadat Huntelaar van dichtbij kon intikken.

Ook in de tweede helft bood doelman Babos sterk weerwerk. Zijn teamgenoten hadden het daarentegen moeilijk en kwamen niet echt tot grote kansen. Uiteindelijk moest Babos zich toch een tweede keer gewonen geven nadat Suarez in de rebound op een kopbal van Oleguer iedereen te snel af was.