Moeten Amerikanen LFC verkopen door bankcrisis?

Yves Dekoning
| 0 reacties
Moeten Amerikanen LFC verkopen door bankcrisis?

Steeds meer duiken speculaties op over de toekomst van voetbalclub Liverpool FC. Door de crisis in de bankwereld zouden de Amerikaanse eigenaars de club moeten verkopen.

Het rommelt op Anfield sinds Tom Hicks en George Gillet in februari 2007 Liverpool FC overnamen. Geruchten over conflicten en het verkopen van aandelen zijn nooit veraf. Dit keer ligt de crisis in de financiële sector aan de basis van de problemen. Gillet en Hicks zouden binnenkort hun lening van 500 miljoen euro bij de Royal Bank of Scotland moeten herbespreken. De bank zit echter zelf in nauwe schoentjes en zou grote leningen alleen nog toestaan onder zwarde condities. Hierdoor zou het Amerikaanse duo Liverpool FC terug moeten verkopen.

Gillet wou geen commentaar geven op de speculaties over een mogelijke verkoop van Liverpool FC. Wel gaf hij aan dat de financiële crisis geen impact had op de club en dat de stadionplannen ook nog steeds erg levendig zijn. De bouw zou enkel vertraging oplopen, maar er zou nog steeds gewerkt worden aan het concept. Volgens Gillet zou ook de relatie tussen hem, Hicks en de fans zijn verbeterd de laatste maanden. 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties