Analyse Hoffenheim en Leverkusen lopen uit

Philippe Crols
| 0 reacties
Hoffenheim en Leverkusen lopen uit

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na dertien speeldag telt de Duitse Bundesliga nog steeds twee leiders. Hoffenheim en Leverkusen wonnen hun wedstrijd terwijl de concurrentie faalde. Onderaan mag Cottbus opnieuw hopen na een welgekomen zege.

Hoffenheim en Leverkusen winnen
Vorige week kon Hoffenheim niet winnen en moest zo Leverkusen naast zich dulden, dat slechts gelijkspeelde. Afgelopen weekend konden beide teams wel lachen. Leverkusen won de topper tegen Schalke 04. Hoffenheim hield in eigen huis Wolfsburg af. De koplopers hebben nu 28 punten. Dat zijn er drie meer dan dichtste achtervolger Bayern dat niet kon winnen.

Op het veld van Gladbach werd een 0-2-voorsprong uit handen gegeven. Op de vierde plaats vinden we plots Hertha BSC terug. Dat wipte dankzij de winst tegen HSV over HSV.

Zege van de hoop voor Cottbus
Cottbus is nog steeds laatste in de stand, maar beende wel Bielefeld bij en heeft ook de rest van de staartteams terug in het vizier gekregen na de nipte zege tegen Karlsruhe.

Nog onderaan hielden Bochum en Hannover elkaar in evenwicht.

Dortmund en Bremen halen uit
Dortmund en Werder Bremen hebben de aansluiting gevonden met de sub-top. Zowel Dortmund als Bremen wonnen hun thuiswedstrijd. Dortmund was met 4-0 te sterk voor Frankfurt terwijl Köln met 3-1 verloor te Bremen.

Met Stuttgart gaat het ondertussen van kwaad naar erger. Tegen staartteam Bielefeld kon er geen winst geboekt worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties