Milan wint als enige bovenaan

Maarten Vandenabeele
| 2 reacties

AC Milan won van Chievo en zag alle andere ploegen bovenin de rangschikking verliezen. In afwachting van de Romeinse derby bezetten Inter, Milan en Juve nu de eerste drie plaatsen.

De Rossoneri speelden opnieuw geen te beste wedstrijd, maar dat was ook niet noidg om een dapper, maar onmondig Chievo af te houden. Op het kwartier werd Kakà (foto) afgestopt in de zestien en Milan kreeg een heel lichte strafschop. De Braziliaan klaarde zelf de klus: 1-0. Het was zo ongeveer het enige wapenfeit van de thuisploeg. In de tweede helft konden Bentivoglio en Mandelli dreigen namens de bezoekers, maar scoren was een brug te ver voor de ploeg uit Verona.

Napoli ging onderuit in Bergamo. Thuisploeg Atalanta kwam via Ferreira Pinto op 1-0 in de 62e minuut. Toen Zalayeta in de 66e minuut een tweede gele kaart kreeg, leek Napoli verslagen, maar via een strafschop van Hamsik kwamen de bezoekers toch gelijk: 1-1. In de absolute slotfase trok Atalanta toch het laken naar zich toe: Manfredini en Floccari zorgden nog voor 2-1 en 3-1.

Ook Udinese verloor:  in het eigen Friuli bleken de bezoekers van Reggina te sterk. Een knap doelpunt van Brienza besliste de wedstrijd in de 60e minuut: 0-1.

Fiorentina zakt weg in de stand na een nederlaag bij Cagliari. Acquafresca benutte een penalty na 31 minuten en daarna hielden de Rossoblu stand tegen een Fiorentina dat veel te veel kansen miste.

Catania won nipt van Torino. Grote held was Mascara, die alle drie de doelpunten voor zijn rekening nam. Colombo had de Granata in de zesde minuut op 0-1 gebracht en via een strafschop kon Amoruso de bezoekers kort na de pauze op 2-2 schieten, maar het derde doelpunt van Mascara was de doodsteek: 3-2.

Sampdoria won met dezelfde cijfers van Lecce. Delvecchio, Cassano en Stankevicius lieten de thuisploeg tot 3-0 uitlopen en dat bleek net voldoende voor de overwinning, want Tiribocchi kon nog tweemaal tegenscoren: 3-2.

Bologna pakte een punt in Siena. Ghezzal bracht de thuisploeg geheel logisch op 1-0, maar net voor de rust kreeg Bologna een starfschop en Di Vaio liet de kans niet liggen: 1-1. In de tweede helft werd niet gescoord. Calaiò miste voor de thuisploeg nog een strafschop. Mudingayi stond 90 minuten op het veld.