Roma wint stadsderby

Maarten Vandenabeele
| 1 reacties
Roma wint stadsderby
Foto: © SC

AS Roma mag zich een half seizoen de sterkste van Rome noemen. Dankzij de overwinning in de derby raken de Giallorossi weg uit de gevarenzone. Voor Lazio is het een gemiste kans om de topdrie in te duiken.

In de eerste helft zagen de toeschouwers weinig opwindends gebeuren. Carrizo moest eenmaal gevat tussenkomen bij een inzet van Vucinic en Zarate toonde zich gevaarlijk aan de overkant, maar daar bleef het bij.

De vlam sloeg in de pan in de 50e minuut: Totti bracht Baptista in stelling en de Braziliaan kopte de 1-0 tegen de touwen. Lazio reageerde onmiddellijk met Zarate, die net niet kon profiteren van een klein misverstand tussen Doni en Mexes. De doelman van Roma redde subliem. In de 65e minuut zette Ledesma een drieste tackle in op Baptista: geel en omdat het zijn tweede was, moest Lazio met zijn tienen verder. Toch blevend e Biancocelesti gevaarlijk: Rocchi schoot net over en Pandev vond Doni op zijn weg. Ook Roma haalde het einde niet voltallig: voor een gevaarlijke tackle kreeg Perrotta ook een tweede gele prent. Lazio kreeg nog één reuzekans, maar de ingevallen Inzaghi kopte van dichtbij niet binnen het kader.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties