Chili beteuterd over beslissing Salas

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Chili beteuterd over beslissing Salas

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marcelo Salas stopt definitief met voetballen. De Chileen herhaalde dat gisteren nog eens duidelijk in een officiële verklaring. Veelvuldig blessureleed is de reden waarom hij op 33-jarige leeftijd de schoenen aan de haak hangt.

Het was al dagen een gerucht in Chili dat Marcelo Salas zou aankondigen dat hij stopt met voetballen. Universidad de Chile, zijn club, slaagde er niet in om de laatste vier in het Torneo Clausura te bereiken. Daarmee is er ook een vroegtijdig einde gekomen aan het seizoen van de Chileense topclub.


Cobreloa stoot door ten koste van Universidad de Chile. Het won de heenwedstrijd met 3-0. Universidad won nog de return met 3-2 met onder meer twee treffers van Salas. Na afloop van dat duel weigerde de veelvuldige international om de pers te woord te staan.

Salas was in de jaren '90 samen met Ivan Zamorano het boegbeeld van het Chileense voetbal. Nadat hij bij het Argentijnse River Plate furore had gemaakt, vertrok hij richting Europa. Hij speelde er voor Lazio Roma en Juventus Turijn. In 2002 keerde hij terug naar Argentinië. Drie jaar geleden kwam hij dan terug naar Universidad om er zijn carrière nu af te sluiten. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties