Inter blijft op koers, Roma nadert

Geoffrey Verbruggen
| 3 reacties
Inter blijft op koers, Roma nadert
Foto: © SC

Inter blijft op titelkoers. In het Stadio Olimpico zette het Lazio makkelijk opzij, al waren de voetbalgoden de Nerazzurri gunstig gezind. Roma breit een vervolg aan zijn inhaalrace. De Giallorossi wonnen met het kleinste verschil bij Chievo.

Bij leider Inter vatte Cruz in de voorlinie post naast Ibrahimovic (foto). Adriano was het kind van de rekening. Na de winst van Lazio tegen Milan in de Coppa Italia konden ook de Biancocelesti de partij met vertrouwen aanvatten.
Inter greep Lazio meteen bij de keel. Op aangeven van Muntari kopte Samuel al na twee minuten staalhard de 0-1 op het bord. Via De Silvestri kwam de thuisploeg bijna op gelijke hoogte, maar het schot ging naast. Vlak voor de rust werd het uiteindelijk nog 0-2. Diakité werkte de voorzet van Maicon ongelukkig in eigen doel. Na de pauze gingen de troepen van Mourinho door op hun elan. Nog voor het uur dikten de bezoekers de score aan tot 0-3. Vanuit buitenspelpositie kopte Ibrahimovic de vrijschop van Cambiasso tegen de touwen. Het feest ging toch door en zo blijft Inter dankzij een gevleide zege autoritair aan de leiding. De Nerazzurri lopen tot negen punten uit op Juventus en AC Milan, die morgen nog in actie komen.

Eerder op de avond won Roma met weinig moeite van Chievo. Zonder Aquilani, Pizarro en Vucinic hadden de Romeinen genoeg aan één doelpunt. Hoewel Jeremy Menez deze week nog dreigde met een vertrek omdat hij te weinig speelde, kreeg hij vandaag een zeldzame basisstek. De Fransman bedankte het vertrouwen met een knappe volley en helpt zijn club zo een handje met de inhaalrace. De Giallorossi wonnen vijf van hun laatste zes matchen en staan daardoor opnieuw tussen de mensen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties