Gemeenten en Roda JC slaan handen in elkaar

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Gemeenten en Roda JC slaan handen in elkaar

De gemeenten Kerkrade en Heerlen enerzijds en Roda JC anderzijds hebben afspraken gemaakt om aandacht te krijgen voor de 'minimaregeling' en het gebruik ervan te stimuleren. Het gaat om een sociaal project waar Roda JC deel van uitmaakt.

De 'minimaregeling' is een budget voor uitkeringsgerechtigden en werkenden met een minimum inkomen dat de doelgroep de mogelijkheid biedt om (meer) aan maatschappelijke activiteiten deel te nemen. Roda JC en de gemeenten hebben afspraken gemaakt, zodat belangstellenden de halve seizoenkaart rechtstreeks bij de gemeente kunnen bestellen zonder het bedrag voor te hoeven schieten. Mensen die voor 15 december het budget bij de gemeente aanvragen krijgen de wedstrijd Roda JC – FC Groningen op 20 december gratis erbij.
 
De regeling is volgens de gemeenten onderbelicht en er wordt te weinig gebruik van gemaakt door de in totaal zo'n 16.000 inwoners van gemeenten die tot de doelgroep behoren. Roda JC wil graag haar maatschappelijke betrokkenheid tonen en hoopt op nieuwe toeschouwers.
 
De politieke jongerenorganisatie Jonge Socialisten van de PvdA (afdeling Parkstad) pleitte, door middel van een open brief aan lokale overheden en Roda JC, ervoor dat mensen met een laag inkomen toch de kosten voor een entree- of jaarkaart kunnen bekostigen. Halve seizoenkaarten voor de West- en Oosttribune kunnen volledig gedekt worden door de regeling. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties