Bayern bezoekt Stuttgart

Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern bezoekt Stuttgart

Sinds vorige week hebben Bayern München en Hoffenheim evenveel punten. De Duitse landskampioen moet de leidersplaats komend weekend verdedigen in Stuttgart. Hoffenheim neemt het in eigen huis op tegen Schalke 04.

Wie blijft aan de leiding?

Zowel Bayern als Hoffenheim krijgen dus geen gemakkelijke opdracht voorgeschoteld op de zeventiende speeldag. Stuttgart, de tegenstander van de landskampioen, lijkt onder Markus Babbel zijn draai weer gevonden te hebben. Het staat sinds vorige week ook terug in de linkerkolom. Hoffenheim kan zich met Schalke 04 ook aan een lastige klant verwachten. Schalke won vorige week nipt van Hertha BSC en behield zo aansluiting met de sub-top.

Als beide leiders verliezen, kan Leverkusen op gelijke hoogte komen. Bayer heeft op papier een makkelijke opdracht tegen Cottbus.

Hannover - Bielefeld in teken van degradatie
Hannover neemt het op de laatste speeldag van de heenronde op tegen Bielefeld. Dat is een zespuntenmatch. Hannover staat dertiende met zestien punten, Bielefeld heeft drie punten minder en staat op de veertiende stek.

Rode lantaarn Borussia Mönchengladbach zal het moeilijk hebben om komend weekend weg te komen van de laatste plaats. Het maakt namelijk de verplaatsing naar Dortmund. Bochum, de voorlaatste, ontvangt FC Köln. Die club was goed gestart, maar komt zo stilaan toch ook in de degradatiezone te staan.

Werder Bremen met mes op de keel
Werder Bremen zorgde er eerder deze week voor dat het na de winterstop nog Europees kan voetballen. In de eigen competitie loopt het nog steeds niet. Werder staat pas op de tiende plaats en moet dus winnen tegen sub-topper Wolfsburg.

Hertha BSC en Hamburger SV doen het wel goed. Zij staan op een gedeelde vierde plaats. Komend weekend krijgen ze respectievelijk Karlsruhe en Frankfurt over de vloer.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties