Man United naar finale WK voor clubs

Philippe Crols

Manchester United is erin geslaagd de finale te bereiken van het WK voor clubteams. Het klopte in de halve eindstrijd het Japanse Gamba Osaka met 5-3. In de finale op zondag wacht Liga de Quito.

Bijna 70.000 toeschouwers zagen Manchester United in de eerste helft op een 0-2-voorsprong komen. Op halfuur kopte Vidic de openingsgoal tegen de touwen. Cristiano Ronaldo kon net voor de rust ook zijn goaltje meepikken. Hij scoorde eveneens met het hoofd.

Na de pauze was het lang wachten op doelpunten. De Japanners kwamen dankzij een mooi doelpunt van Masato Yamazaki terug in de wedstrijd. Dat gebeurde een kwartier voor tijd. Lang konden de Aziaten niet hopen. Invaller Wayne Rooney trof bij een van zijn eerste balcontacten meteen raak. Nog eens vijf minuten later scoorde Rooney ook zijn tweede doelpunt. Tussendoor had Darren Fletcher nog gescoord wat de stand op 1-5 bracht.

De Japanners konden helemaal op het einde nog wel twee maal scoren dankzij Yasuhito Endo en Hideo Hashimoto. Gamba mag echter niet naar de finale. Het zal in een duel met Pachuca moeten uitmaken wie op de derde plaats eindigt op dit WK voor clubs.