Marokkaanse pers bejubelt keuze Aissati

Mathias Dumarey
| 5 reacties
Marokkaanse pers bejubelt keuze Aissati

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ismaïl Aissati heeft gekozen om in de toekomst voor het Marokkaanse nationale elftal uit te komen. In het Noord-Afrikaanse land heeft de sportpers dit nieuws fantastisch onthaald. Gehoopt wordt dat hij al kan debuteren in een oefenpot tegen Tsjechië.

Ismaïl Aissati had de keuze om voor Nederland of voor Marokko te voetballen. De middenvelder speelde in de jeugdcategorieën wel altijd voor Oranje, maar nu gaat hij dus voor de Leeuwen van de Atlas spelen. Vorige maand had de Marokkaanse bondscoach Roger Lemerre een bezoek gebracht aan België en Nederland en sindsdien waren de geruchten feller geworden dat Aissati voor Marokko zou gaan kiezen. Volgens een Marokkaans dagblad heeft de wil van zijn familie een grote rol gespeeld in zijn keuze.

De Marrokaanse voetbalbond hoopt dat Aissati al zal kunnen aantreden in de vriendschappelijke interland tegen Tsjechië op 11 februari. De speler van Ajax Amsterdam herstelt momenteel nog van een knieblessure en zou graag eerst het Marokkaanse nationale elftal leren kennen. Ook de formaliteiten met de wereldvoetbalbond FIFA moeten nog geregeld worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties