Tioté: 'Jeugd krijgt geen kans in België'

Philippe Crols
| 4 reacties
Tioté: 'Jeugd krijgt geen kans in België'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cheikh Tioté maakte afgelopen zomer de overstap van Anderlecht naar Twente. De verdedigende middenvelder staat halverwege het seizoen op een knappe derde plaats en beklaagt zich zijn overgang allerminst.

"Ik speel geregeld bij Twente en we staan mooi op die derde plaats. Ik ben dus tevreden", vertelde Tioté aan Het Nieuwsblad. Bij Anderlecht was de Ivoriaan heel wat minder gelukkig. "Ik had de kwaliteiten om er te slagen, maar men durft in België de jeugd geen kans te geven", weet de verdedigende middenvelder.

De 22-jarige speler van Twente was vorig seizoen nog actief voor Roda, op huurbasis. "Ik wilde eigenlijk liever niet terugkeren naar Anderlecht, maar toen kwamen Twente en Borussia Mönchengladbach op de proppen", vertelt Tioté.

Bij Anderlecht was de relatie tussen de Ivoriaan en voormalig coach Frankie Vercauteren een beetje dubbel. "Bij de jeugd heb ik heel veel van hem geleerd, maar toen hij coach werd van het eerste elftal, veranderde hij helemaal. Hij sprak niet meer met de jongeren. Hij kon niet communiceren."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties