Jerry Poorters gaat vrijuit na rode kaart

Rombaux Gunther
| 2 reacties
Jerry Poorters gaat vrijuit na rode kaart

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jerry Poorters, speler van derdeklasser Rupel Boom dankt het Luikse televisiestation RTC. Aan de hand van de wedstrijdbeelden van de wedstrijd Seraing – Rupel Boom werd zijn schorsing als gevolg van een rode kaart kwijtgescholden.

Rupel Boom slikte op zaterdag 13 december 2008 een 1-0 nederlaag in Seraing. De bezoekers kwamen in de slotfase nog dicht bij een gelijkspel na een kopbal van Jerry Poorters maar in de hierop volgende fase werd deze op weg naar zijn eigen speelhelft belaagd door drie thuisspelers. Wanneer een vierde Seraing-speler hen gezelschap kwam houden ging deze nogal theatraal neer tegen de grasmat. Spelleider Alho-Guerreiro, die alles van op afstand volgde stak Poorters meteen de rode kaart onder de neus voor een vermeende kopstoot.

Het sportcomité stelde een minnelijke schorsing voor van drie speeldagen. De Boomse speler liet het hier echter niet bij en stootte op de wedstrijdbeelden op de website van het Luikse televisiestation RTC. Met deze beelden, die zijn onschuld aantoonden trok Poorters woensdag naar het bondsgebouw. Het sportcomité aanvaardde de weigering en beschouwde de uitsluiting als voldoende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties