Hansen: 'Fellaini had zelfs rood moeten krijgen'

Philippe Crols
| 14 reacties
Hansen: 'Fellaini had zelfs rood moeten krijgen'
Foto: © SC

Marouane Fellaini blonk zaterdagmiddag uit bij Everton. De middenvelder scoorde tegen Hull City en had zo een groot aandeel in de zege. Onze landgenoot kreeg ook wel zijn tiende gele kaart van het seizoen.

In het begin van de tweede helft probeerde Marouane Fellaini een bal te recupereren. De scheidsrechter vond dat onze landgenoot zijn been iets te hoog in de lucht zwierde en trakteerde de Evertonspeler op zijn tiende gele kaart van het seizoen. Manager David Moyes was niet te spreken over die beslissing. Fellaini mist nu twee wedstrijden tegen Liverpool.

Alan Hansen, voormalig speler van Liverpool en nu analist van de BBC, vond dat Fellaini er met een gele kaart nog goedkoop vanaf kwam. "Dat Moyes kwaad is omdat zijn speler in de bewuste fase geel kreeg, kan ik inkomen, want het was een lichte gele kaart", vertelde Hansen aanvankelijk nog.

"Maar als Moyes eerlijk is, moet hij ook toegeven dat Fellaini eerder in de wedstrijd rood had kunnen krijgen. Hij deelde namelijk behoorlijk wat gemene elleboogstoten uit", wist Hansen. De gewezen profspeler illustreerde dat ook met beeldmateriaal waarop inderdaad te zien was dat Fellaini meerdere malen zijn elleboog in het gezicht van een speler van Hull City plantte.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties