Witsel: "Hele nacht feesten"

Kevin Van Cutsem
| 14 reacties
Witsel: "Hele nacht feesten"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Axel Witsel werd vanavond in het Kursaal van Oostende verkozen tot Gouden Schoen 2008. Op de persconferentie na de slotshow moest de 20-jarige middenvelder zoeken naar woorden. “Ik kan het nog niet vatten dat ik gewonnen heb.”

“Het is fantastisch. Ik wil vooral mijn concurrenten, de ploegmaats van Standard, bedanken. Het was heel nipt”, opende Witsel de persconferentie. Met naast hem een goedkeurende Bölöni. Spannend was het inderdaad. Witsel won met slechts vier punten verschil van Milan Jovanovic. Misschien daarom dat er nog geen glimlach was verschenen, wou een journalist weten. “Ik kan het gewoon nog niet vatten dat ik gewonnen heb”, antwoordde de timide laureaat. De jonge Rode Duivel wou ook niet kiezen tussen de Gouden Schoen of de titel van Standard als mooiste moment van 2008. “Dat is niet te vergelijken. Een titel na zoveel jaar is ook heel speciaal.”

Van de laatste vier Gouden Schoenen gingen er drie naar Luik. Volgens de 20-jarige Witsel is dat geen toeval. “Het is het bewijs dat de club al een tijdje aan het groeien is. En dat willen we nu voortzetten. Ook volgend jaar zie ik de Gouden Schoen naar iemand van Standard gaan.”
 
En wat nu Axel Witsel? “Een hele nacht feesten. Ik weet eigenlijk niet of ik morgenmiddag op training moet verschijnen”, keek de Gouden Schoen vragend naar zijn coach. Bölöni lachte. Net als de perszaal.
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties