Cudicini is voortaan te zien op White Hart Lane
Mathias Dumarey
| 0 reacties
Cudicini is voortaan te zien op White Hart Lane
Foto: © SC

Carlo Cudicini doet een kleine verhuis in Londen. Hij verruilt Chelsea FC voor Tottenham Hotspur. De Italiaan zal nu met Heurelho Gomes moeten uitmaken wie de eerste doelman wordt op White Hart Lane.

Carlo Cudicini is zowat de eeuwige stand-in voor Petr Cech geweest op Stamford Bridge. De 35-jarige doelwachter wil echter wat meer aan spelen toekomen. Chelsea FC gaat op die wens in en laat hem transfervrij vertrekken naar Noord-Londen.

Cudicini was na John Terry het langst in dienst bij Chelsea FC. In 2002 werd hij aangetrokken om te fungeren als reserve voor de Nederlander Ed De Goey. Toen was dat op huurbasis, maar één jaar later werd hij definitief lid van The Blues.

In de zomer van 2004 kwam de Tsjech Petr Cech over van Stade Rennes en werd Cudicini definitief naar de reservebank verwezen na nochtans een succesvol jaar als titularis. Cudicini gaat op basis van statistieken de geschiedenis in als één van de beste doelmannen die Chelsea ooit had. Hij slaagde er namelijk in 101 keer zijn doel schoon te houden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties