Slaat Juventus terug?

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Slaat Juventus terug?
Foto: © SC

Na twee opeenvolgende nederlagen staat Juventus voor een levensbelangrijke wedstrijd in Catania: de Bianconeri moeten winnen om te bewijzen dat ze wel degelijk een titelkandidaat blijven.

De bekeroverwinning tegen Napoli was niet zo indrukwekkend dat alle twijfels bij Juventus weg zijn. Een overwinning in Sicilië is broodnodig voor het vertrouwen. Nog steeds mist Ranieri heel wat basispionnen, maar Buffon is terug na griep en Marchisio raakt waarschijnlijk ook speelklaar. Op de bank wachten een zo goed als 100% fitte Camoranesi en Trezeguet (foto).
De thuisaanhang verwacht veel van Paolucci, hun trefzekere spits met een Juve-verleden. Enkel Ledesma is onzeker bij Zenga's team.

Balotelli is weer in de gratie geraakt bij Mourinho en maakt voor het eerst sinds lang deel uit van de selectie. Op een basisstek mag hij zelfs hopen, want tegen Lecce is Adriano nog steeds geschorst en Cruz is niet fit. Vermoedelijk kiest Mourinho echter voor Mancini. Stankovic raakt wellicht speelklaar, maar Samuel haalt de wedstrijd niet, waardoor Chivu doorschuift naar het centrum van de verdediging.
De thuisploeg hoopt het onmogelijke te verwezenlijken, maar kan geen beroep doen op Giacomazzi, die geschorst is. Papa Waigo, overgekomen van Fiorentina, krijgt misschien de rol van trequartista toebedeeld.

Milan ontvangt Reggina. In het vooruitzicht van de derby van volgend weekend, is het niet ondenkbaar dat Ancelotti enkele spelers laat rusten. Daarom mag Ronaldinho (foto) hopen op eindelijk nog eens een basisplaats.
Reggina zit met een blessureplaag en het wordt harken voor Orlandi om een valabel elftal tussen de lijnen te brengen.

Een interessante wedstrijd met het oog op de vierde plaats is Roma - Genoa. Bij de Giallorossi mag nieuwkomer Motta wellicht meteen op de rechtsachter starten. Totti is fit en neemt plaats naast Vucinic voorin, met Pizarro daar kort achter.
Milito kampte de hele week met griep, maar zou wel fit raken voor de wedstrijd in Rome. Vanden Borre begint waarschijnlijk op de bank, ten voordele van Juric, die centraal op het middenveld, samen met Motta, de lijnen uitzet.

Mudingayi's Bologna gaat op bezoek bij Udinese, dat uit het dal aan het kruipen is en in vorm een kwaaie tegenstander is. Toch moeten de Rossoblu dringend punten pakken om zich naar veiliger oorden te spelen.

Fiorentina - Lazio is een andere mooie affiche. Beide ploegen mikken op een plaast bij de eerste vier. Mutu bewees op de vorige speeldag dat hij helemaal terug is en is de patron bij de Viola. Rocchi, de aanjager bij de Biancocelesti, is geblesseerd en wordt vervangen door Mauri.

De andere wedstrijden van de 23e speeldag:

Cagliari - Atalanta
Palermo - Napoli
Sampdoria - Siena
Torino - Chievo
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties