Analyse Antwerpse eerste provinciale

Philippe Crols
| 2 reacties
Antwerpse eerste provinciale
Foto: © SC

De titelstrijd in de Antwerpse eerste provinciale is opnieuw spannend. Leider Oosterzonen verloor namelijk terwijl eerste achtervolger Zwarte Leeuw wel won.

Oosterzonen de boot in

Oosterzonen kreeg afgelopen weekend het bezoek bij fusieclub FC De Kempen. De bezoekers sleepten onverwachts een 0-1-zege uit de brand. Dichtste achtervolger Zwarte Leeuw had op papier een moeilijkere opgave. Het maakte de verplaatsing naar Nieuwmoer, maar bracht die wel tot een goed einde. Het werd 2-3 en zo nadert Zwarte Leeuw tot op vijf punten van de leider.

Kontich op sterven na dood

Kontich mag zich opmaken voor de tweede provinciale. Het verloor afgelopen weekend met zware 0-6-cijfers van Katelijne. De afstand met de voorlaatste bedraagt twaalf punten. Die voorlaatste is Belgica Edegem. Het verloor op bezoek bij subtopper Wijnegem. Wijnegem is samen met Katelijne vierde en heeft amper een punt minder dan de nummer drie, Nieuwmoer.

Ternesse en Wuustwezel, twee andere staartteams, waren wel succesvol. Wuustwezel had een een goal genoeg om Herentals te kloppen. Het is nu op twee na laatste. Ternesse hield op zijn beurt de punten thuis tegen Houtvenne en rukt op naar de dertiende stek. 's Gravenwezel moet zich een tijdje geen zorgen maken wat betreft de degradatie. Het won thuis van Branddonk. Dat team moet zich wel zorgen maken.

Arendonk en Vlimmeren speelden nog 1-1 gelijk. Beide teams blijven in de middenmoot kamperen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties