Mirakel blijft uit op Sclessin

Fabian Morren
| 40 reacties

Standard is er niet in geslaagd om de 3-0-achterstand uit de heenwedstrijd tegen Braga weg te werken. De Rouches speelden in de return 1-1 gelijk en zijn dus uitgeschakeld in de UEFA Cup.

Bij Standard kreeg Sinan Bolat in doel verrassen de voorkeur op Andres Espinoza. Nog verrassender was de aanwezigheid van Steven Defour in het elftal. De aanvoerder was net op tijd nog fit geraakt. Jovanovic speelde niet, want de Serviër ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Aan de fans lag het alvast niet op Sclessin. Ze schreeuwden Standard meteen naar voor, maar de Rouches pakten niet uit met een groots offensief. Braga stond goed opgesteld en speelde met een zeer degelijke organisatie.

Eigenlijk kreeg de thuisploeg in de eerste helft nauwelijks uitgespeelde kansen. Doelman Eduardo was heer en meester in de lucht en dus leverden de hoekschoppen van Standard geen gevaar op.

Voor de rust werd er niet gescoord, maar de Rouches wilden wel een snelle goal na de pauze. Ook dat lukte echter niet. Al kwamen er wel kansen. Vooral Dieumerci Mbokani liet de mogelijheden liggen.

Ondertussen was het debuut van Sinan Bolat al voorbij. De doelman blesseerde zich in de eerste helft en moest zich tijdens de rust laten vervangen door Espinoza.

Standard bleef wel gevaarlijk. Igor De Camargo kwam zelfs oog in oog met Eduardo, maar besloot toch op de doelman. In het slotkwartier vond Mbokani dan toch de weg naar de netten. De Congolees tikte de bal tussen de benen van Eduardo.

Wat volgde, was nog een slotoffensief van Standard. De tijd was echter te kort, en enkele minuten voor affluiten kreeg de thuisploeg het deksel op de neus. Een schitterend schot van Aguiar belandde achter doelman Espinoza.