Opnieuw andere leider na het weekend?

Philippe Crols
| 2 reacties
Opnieuw andere leider na het weekend?
Foto: © SC

In de Duitse Bundesliga is het spannender dan ooit. De leiderspositie verandert elke week opnieuw van eigenaar. De huidige leider, Hamburger SV, krijgt komend weekend Wolfsburg over de vloer.

Kan Wolfsburg zich helemaal in titeldebat mengen?

Wolfsburg werd afgelopen week dan wel Europees uitgeschakeld, maar de troepen van Felix Magath (foto) doen het in eigen land nog altijd wel voortreffelijk. Ze staan op zes punten van leider Hamburger SV. Met een verplaatsing naar de Nordbank Arena voor de boeg, kan Wolfsburg zich dus helemaal mengen in het titeldebat. Alle andere titelkandidaten komen zaterdag al in actie.

Hertha BSC, de nummer twee, krijgt in eigen huis het bezoek van rode lantaarn Borussia Mönchengladbach. Logan Bailly en co pakten vorige week hun eerste driepunter van 2009, maar staan nog altijd wel op de laatste plaats. Hoffenheim deelt de tweede plaats met Hertha en is komend weekend te gast in Dortmund. BVB krijgt voorlopig niet echt aansluiting met de top-5. Daarvoor laat het te vaak domme punten liggen.

Landskampioen Bayern München haalde eerder deze week nog zwaar uit in Europa. Het is aan de Rekordmeister om ook in eigen land opnieuw aan te knopen met zeges. Komend weekend wacht er Bayern alvast geen makkelijke opdracht, want het gaat op bezoek bij Werder Bremen. Groen-wit is op de sukkel in eigen land, maar schakelde in Europa wel AC Milan uit.

Ten slotte is er ook nog Leverkusen dat bovenaan meespeelt. Bayer krijgt een verplaatsing naar Hannover voorgeschoteld.

Zespuntenmatch

Zaterdag is Bochum - Cottbus een onvervalste zespuntenmatch. Bochum is zestiende met achttien punten, Cottbus telt twintig punten en staat twee plaatsen hoger.

Karlsruhe, de voorlaatste in de stand, voelt sinds vorige week de hete adem van Borussia Mönchengladbach. Het doet er dus goed aan om komend weekend de punten thuis te houden, maar dat zal niet eenvoudig zijn. VfB Stuttgart komt namelijk op bezoek. Het team van Markus Babbel kan zich na de Europese uitschakeling volledig richten op de eigen competitie.

Bielefeld staat er ook nog altijd niet goed voor. Het is vijftiende en telt drie punten meer dan de rode lantaarn. Vrijdagavond is het te gast bij Köln. Dat team is sinds vorige week zo goed als zeker van het behoud na uitwinst te München.

Ten slotte is er ook nog Frankfurt - Schalke.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties