Liverpool loopt averij op in Middlesbrough

Geoffrey Verbruggen
| 2 reacties
Liverpool loopt averij op in Middlesbrough
Foto: © SC

Liverpool heeft niet lang kunnen genieten van de Champions League-zege bij Real Madrid. Middlesbrough smeerde The Reds vanmiddag een zeldzame 2-0-nederlaag aan. Lampard bezorgde Chelsea op de valreep de drie punten. Arsenal kon opnieuw niet winnen.

Het was al sinds november geleden dat Middlesbrough nog eens kon zegevieren. Bovendien scoorde Boro in de jongste vijf wedstrijden geen enkel doelpunt. Met wat hulp van Liverpool-middenvelder Xabi Alonso kwam de thuisploeg toch op voorsprong. De Spanjaard devieerde na een halfuur een hoekschop van Downing in eigen doel. Op het uur verdubbelde Tuncay Sanli de score. Liverpool verspeelt dure punten in de strijd om de titel en volgt nu al op zeven eenheden van leider Manchester United, dat nog één wedstrijd te goed heeft.

Guus Hiddink en Chelsea ontvingen Wigan Athletic. Tien minuten voor tijd wiste Kapo de 1-0 van Terry uit. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, tot Frank Lampard er in de toegevoegde tijd 2-1 van maakte. Chelsea heeft nu evenveel punten als Liverpool, maar staat door een beter doelsaldo tweede in de stand.

Arsenal kon vandaag alweer niet winnen. In het Emirates Stadium bleven de Gunners steken op een scoreloos gelijkspel tegen Fulham.

Eerder op de middag was Everton, met Fellaini een uur op het veld, een maatje te sterk voor hekkensluiter West Bromwich Albion. Cahill kopte de Toffees voor de pauze op een 1-0-voorsprong. In het tweede bedrijf maakte de ingevallen Louis Saha er met een knap afstandsschot 2-0 van. Everton staat zo steviger op de zesde plaats en nadert tot op twee punten van Arsenal. [MDN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties