Peersman houdt leider in bedwang, Thiebaut opnieuw trefzeker

Steurbaut Kersten
| 1 reacties

Tristan Peersman blijft het goed doen met zijn nieuwe club FC Dordrecht. De doelman hield samen met zijn ploegmaats competitieleider VVV-Venlo in bedwang.

Peersman moest zich halverwege de eerste helft wel gewonnen geven op een kopbal van Sandro Calabro, maar met tien man sleepte Dordt toch nog een puntje uit de brand.

VVV-Venlo, met Kevin Begois en Mike Mampuya in de basis, haalt een magere 1 op 9, maar behoudt 7 punten voorsprong op eerste achtervolger RKC Waalwijk, dat met Alex Di Gregorio en Benjamin De Ceulaer 1-1 gelijkspeelde tegen Cambuur-Leeuwarden, met Pieter Collen 90 minuten tussen de lijnen.

Gunther Thiebaut (foto) zit bij MVV in een goede periode. De aanvaller trof voor de vierde keer in vijf weken raak en zit aan 12 doelpunten in het huidige seizoen. Het leverde de jongens uit Maastricht echter geen zege op tegen TOP Oss (1-1). Dries Mertens ging met AGOVV Apeldoorn met 1-0 onderuit bij Telstar. [MDN]