Poolse pers vreest voor de job van Beenhakker

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Poolse pers vreest voor de job van Beenhakker
Foto: © SC

Leo Beenhakker (foto) was de eerste bondscoach die erin slaagde om Polen naar de eindronde van een EK voetbal te leiden, maar een jaar later zou zijn job al aan een zijden draadje hangen. Althans, dat is wat de Poolse pers denkt te weten.

Het leek na een onderling gesprek weer goed te gaan in de werkrelatie tussen de Nederlander Leo Beenhakker en de Poolse voetbalbond (PZPN). Toch denkt de Poolse media te weten dat de bondscoach voor zijn job moet vrezen. Zijn lot zou afhangen van het resultaat in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland op het einde van deze maand.

Leo Beenhakker leeft al langer op gespannen voet met de Poolse voetbalbond. Onlangs besliste Don Leo om zijn grote liefde Feyenoord Rotterdam tot het einde van dit seizoen bij te staan met raad en daad. De Poolse bondsvoorzitter en ex-voetballer Grzegorz Lato ziet dat niet zo zitten. Jan de Zeeuw, de assistent van Beenhakker, tempert het nieuws. "Het doel is nog altijd om ons te kwalificeren voor het WK 2010. Die plannen zijn niet gewijzigd. Het zal zeker Leo niet zijn die zijn contract zal afzeggen", zegt hij in de krant Fakt.

Polen kan zijn WK-ambities straks flink wat kracht bij zetten. Na Noord-Ierland speelt het immers tegen San Marino. Een zes op zes is dus best denkbaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties