Milan swingt nog eens

Maarten Vandenabeele
| 3 reacties

AC Milan boekte nog eens een overtuigende overwinning en dat was al een hele tijd geleden. Roma kon niet winnen bij Sampdoria en Donadoni debuteerde bij Napoli met een gelijkspel.

In de eerste helft was Milan niet veel beter dan thuisploeg Siena, maar de Rossoneri toonden zich bijzonder efficiënt. Na 7 minuten trok Kharja aan de noodrem bij Flamini: strafschop. Pirlo klaarde klus: 0-1. De thuisploeg probeerde wat terug te doen, maar scoren lukte niet. Dé specialist op dat gebied, Inzaghi (foto), toonde net voor de pauze hoe het moest: hij nam een hoekschop van Beckham ineens op de slof en het stond 0-2.
In de 55e minuut leek de wedstrijd gespeeld: met een afstandsknal maakte Pato er 0-3 van. Maccarone bracht een sprankeltje hoop voor Siena in de 62e minuut: met een schuin schot verrasste hij Dida, die de geblesseerde Abbiati was komen vervangen. Inzaghi, met zijn 300e doelpunt in de Serie A, liet er echter geen twijfel over bestaan dat Milan vandaag de volle buit zou pakken: 1-4. Ook Pato scoorde nog een tweede keer: 1-5.

Julio Baptista bracht Roma op 0-1 in Genua. Thuisploeg Sampdoria reageerde nog voor de pauze: 2 doelpunten van Pazzini (foto) deden de wedstrijd kantelen. Iets voorbij het uur kreeg Motta zijn tweede gele kaart, zodat de Giallorossi op een nederlaag leken af te stevenen, maar in de 70e minuut kreeg Roma een penalty voor een ingreep van Padalino op Tonetto. Hevig protest bij Sampdoria, maar Julio Baptista bleef kalm en zorgde voor een puntendeling: 2-2.

Reggina was de betere ploeg voor de rust tegen Napoli en kwam via Corradi verdiend op voorsprong: 1-0. Na de pauze was het spelbeeld omgekeerd en Lavezzi legde de eindstand vast: 1-1.

Palermo haalde zwaar uit tegen Lecce. Cavani opende de score na 11 minuten met een penalty, maar niet veel later kon Tiribocchi gelijkmaken: 1-1. Onmiddellijk na de gelijkmaker gaf Simplicio de thuisploeg opnieuw de leiding: 2-1. Tiribocchi scoorde opnieuw tegen: 2-2, maar Miccoli zorgde ervoor dat de Rosaneri toch met een voorsprong naar de kleedkamer konden: 3-2. Na de pauze liep Palermo weg via doelpunten van Kjaer en Cavani: 5-2.

Chievo gaf Lazio een pak voor de broek in Rome. De staartploeg scoorde tweemaal voor de pauze, via Bogdani en Pellissier en in de tweede helft, na de rode kaart (tweemaal geel) voor Kolarov, deed Pellissier er nog een goal bij: 0-3.

Atalanta was te sterk voor Torino. Floccari en Doni waren er weer bij en dat scheelt voor de Bermamasken een slok op de borrel: Floccari scoorde tweemaal, 2-0.

Udinese en Catania verdeelden de punten. Mascara bracht de Sicilianen op 0-1, maar Quagliarella zette de bordjes terug in evenwicht: 1-1.

Gisteren al won Juventus met 4-1 van Bologna, terwijl Genoa bij Cagliari met de zege aan de haal ging: 0-1. Vanavond ontvangt leider Inter Fiorentina.