Wilfried Wielandts: 'Overwinningen komen niet op bestelling'

Rombaux Gunther
| 0 reacties
Wilfried Wielandts: 'Overwinningen komen niet op bestelling'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Diegem Sport verdedigt komend weekend zijn leidersplaats in de derde periode. De Diegemse oefenmeester, Wilfried Wielandts, staat met zijn club voor een belangrijk tweeluik.

Komend weekend neemt Diegem Sport het op tegen SV Sottegem. Een belangrijke wedstrijd met het oog op de derde periode. Wilfried Wielandts is echter op zijn hoede voor de club die na een trainerswissel een knappe 10 op 12 behaalde.

“ Sottegem heeft zich inderdaad stevig herpakt en vaart in veilig water. Dit kan voor hen bevrijdend werken. Het is een goed gestructureerd geheel, waar Diegem het traditioneel moeilijk tegen heeft.”

Toch mag Diegem uitgaan van eigen sterkte. De Brabanders zijn koploper in de derde periode en de laatste nederlaag dateert reeds van 14 december. De ontknoping nadert en de club is bezig aan een schitterende reeks. Toch is er geen sprake van enige onderschatting van zijn komende twee tegenstanders.

“ Zoals de zaken er momenteel voor staan, rekening houdend met de Peruwelz-uitspraak tot dusver, hebben we nog een tweetal winstwedstrijden nodig om quasi zekerheid te bekomen over de eindronde. Teneinde wat ademruimte in te kunnen bouwen tussen deze zekerheid en het begin van de eindronde, komen deze overwinningen beter vroeg dan laat. Winst tegen Sottegem en La Louvière zou dan ook erg goed uitkomen, maar overwinningen komen niet op bestelling.”

De club lijkt intussen klaar voor een deelname aan de eindronde.

“ Diegem is, meer dan twee seizoenen terug, klaar voor de eindronde. Toen hadden de slopende koppositie en het verlies in Wetteren op de laatste speeldag te veel energie gekost. Nu zijn we de ploeg die in zijn beste vorm is net voor de eindronde, dit scheelt een hele slok op de borrel.”

Trainer Wielandts durft al even vooruit te blikken op een eventuele eindronde.

“ Wie een eindronde start heeft altijd de ambitie om deze goed te beëindigen. Vergeet niet dat het grootste deel van de kern behouden wordt, ook dit is een groot voordeel in een eventuele eindronde.”

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties