Bolton en West Ham pakken gouden punten

Kevin Vanbuggenhout

Bolton haalde zaterdnamiddag zwaar uit tegen Middlesbrough en is nu zo goed als gered. In de strijd om de Europese plaatsen boekte West Ham een belangrijke overwinning. De degradadatietopper tussen Hull en Portsmouth bleef 0-0.

Bolton Wanderers - Middlesbrough 4-1
Bolton en Middlesbrough konden de punten allebei goed gebruiken. Bolton ging alleszins goed van start met een doelpunt na acht minuten. Davies werkte de bal aan de tweede paal voorbij Jones: 1-0. Zeven minuten voor rusten werd het 1-1. Tuncay speelde middendoor en O'Neill faalde niet in de afwerking. Bolton klom nog voor rust terug op voorsprong. Boro verdedigde slecht op een vrije trap en Cahill schoot van dichtbij binnen. 2-1. Middlesbrough bleef na rust het meest aandringen, maar stond ook nog steeds te blunderen in de verdediging. Iedereen was verrast bij een vrije trap van Taylor en de bal ging rechtstreeks in doel. Gardner maakte gebruik van de ruimte om de 4-1 in doel te plaatsen. Bolton is nu zo goed als gered. Middlesbrough zit onderin in vieze papieren.

West Ham United - Sunderland 2-0
West Ham doet nog altijd mee voor de zevende plaats die mogelijk recht geeft op Europees voetbal. Tegen Sunderland werden alweer drie belangrijke punten behaald. Kort voor de rust werd de ban gebroken. Boa Morte bediende Stanislas en de youngster legde van dichtbij de 1-0 in doel. Een andere jeugdspeler van West Ham legde de eindstand vast. Tomkins kopte een hoekschop voorbij Gordon. West Ham staat voorlopig zevende met 44 punten. Sunderland is bezig aan een vrije val en wordt terug in de degradatiestrijd gesleurd. Sunderland heeft nog drie punten voorsprong op de degradatieplaatsen.

Hull City - Portsmouth 0-0
Van mogelijke degradatie gesproken, Hull - Portsmouth was een echte degradatietopper. De spanning was dan ook te snijden en de verdedigingen van beide ploegen haalden de bovenhand. Tien minuten voor tijd werd Johnson naar de kant gestuurd met een overdreven tweede gele kaart. Met een man minder ging Pompey op het einde nog met de drie punten aan de haal. Hreidarsson kopte in de blessuretijd tegen de paal, maar het bleef 0-0. Hull behoudt 1 punt voorsprong op Portsmouth, dat wel een match minder gespeeld heeft.