Geen Limburgs geld voor Sporting Limburg

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Geen Limburgs geld voor Sporting Limburg
Foto: © SC

Vorige week werd Sporting Limburg officieel boven het doopvond gehouden, maar amper een week later staat de fusie alweer op de helling. De reden is dat de provincie Limburg niet met de aangekondigde 6,5 miljoen euro steun over de brug komt.

De Provincie Limburg heeft gisteren bekend gemaakt dat het geen geld aan de nieuwe fusieclub gaat geven. De provincie vindt dat de nieuwe club niet aan de voorwaarden heeft voldaan voor provinciale steun. 

De provincie zou 6,5 miljoen euro in Sporting Limburg binnen brengen. Het feit dat de schuld van Fortuna Sittard niet volledig gesaneerd wordt, blijkt nu het struikelblok te zijn. Onder deze voorwaarden wil de provincie namelijk geen geld overmaken.

Met het uitblijven van provinciale subsidie valt voor Sporting Limburg een belangrijke pijler onder het fusieplan weg. Vorige week liet de Stuurgroep weten dat de fusie zeker doorging, ongeacht de bijdrage van de provincie Limburg.

Vandaag reizen er opnieuw vraagtekens rond de fusie. De Stuurgroep is teleurgesteld in de beslissing van de provincie en komt vandaag (woensdag) samen om over de situatie te beraadslagen. 

Over een zelfstandig Roda JC wordt voorlopig niet nagedacht. "Ik, noch de overige commissarissen geloven in Roda stand alone", aldus de Roda-voorzitter Van Eijndhoven. Fortuna houdt die optie wel open.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties