Mertens leidt AGOVV naar de zege

Steurbaut Kersten
| 1 reacties

Dries Mertens blijft het uitstekend doen bij de Nederlandse tweedeklasser AGOVV Apeldoorn. Met twee doelpunten lag hij aan de basis voor de driepunter tegen FC Omniworld.

Na tien minuten opende Mertens met een lucky goal de score. Nacer Chadli stelde twee minuten later de zege al zo goed als veilig. Vanop de stip legde Mertens de eindstand vast. De 21-jarige Belg zit dit seizoen al aan dertien doelpunten. Volgend seizoen ruilt Mertens AGOVV voor FC Utrecht.

Gunther Thiebaut tekende tegen RBC Roosendaal voor zijn zeventiende treffer van het seizoen. MVV haalde het na een sterk periode in de slotfase met 4-1.

Met Tristan Peersman en FC Dordrecht blijft het goed gaan. De Schapenkoppen wonnen met 0-4 bij BV Veendam en staan op kop in de periodestand. Peersman hield al voor de vijfde keer in negen wedstrijden zijn netten schoon.

In de strijd om de titel behoudt VVV-Venlo (Kevin Begois 90 minuten in doel) zes punten voorsprong op RKC Waalwijk (Benjamin De Ceulaer 75 minuten op het veld). Venlo won met 0-5 bij FC Den Bosch. RKC haalde het met 3-0 van Telstar.