Standard wint nipt, Charleroi doet uitstekende zaak

Zaterdagavond stonden er zes wedstrijden op het programma. Standard nam het thuis op tegen Lokeren en hield drie belangrijke punten thuis. De Rouches versloegen de bezoekers met 1-0.

Ook Zulte Waregem deed een goede zaak. De bezoekers gingen met 1-2 winnen op het veld van Germinal Beerschot. Voor de Antwerpse fusieclub de derde nederlaag op rij. Tien minuten voor tijd leek de wedstrijd op een gelijkspel te gaan eindigen, maar Nfor dacht daar anders over.

Onderaan het klassement gingen Tubeke en Bergen opnieuw onderuit. Tubeke kreeg er vier om de oren op het veld van Cercle Brugge: 4-1 Bergen verloor op eigen veld van KV Mechelen met 0-1.

Charleroi heeft een belangrijke zege op zak. Het hield de drie punten thuis tegen Moeskroen. Joneleit zorgde voor het enige doelpunt van de avond.

In KV Kortrijk - Dender ging de thuisploeg onderuit met 1-2. De bezoekers pakten de drie punten diep in de blessuretijd, en dan nog wel van op de strafschopstip. (AN)