Bond heeft vragen bij Turnhout en Lierse in één reeks

Mathias Dumarey
| 28 reacties
Bond heeft vragen bij Turnhout en Lierse in één reeks
Foto: © SC

Als Lierse straks de promotie naar de Jupiler Pro League mist, speelt het volgend seizoen samen met KV Turnhout in de tweede klasse. Beiden clubs worden gesteund door de Egyptenaar Maged Samy en daar heeft de KBVB vragen bij.

Maged Samy investeert met zijn bedrijf Wadi Degla in Lierse én KV Turnhout. De Belgische voetbalbond stelt zich vragen of die twee clubs wel in één reeks kunnen. Met twee clubs met dezelfde geldschieter is competitievervalsing nooit uit te sluiten. CEO Jean-Marie Phillips zegt vandaag dat de voetbalbond de zaak alleszins zal onderzoeken.

"Het reglement verbiedt dat twee clubs met dezelfde banden in eenzelfde divisie spelen. Deze clubs mogen niet samen in tweede klasse voetballen. Het reglement sluit dat dus uit.
Ik ben van plan op beide teams een brief te schrijven om uitleg te krijgen en hen te wijzen op het reglement", aldus Phillips in GvA.

Maged Samy ziet alvast geen probleem. "Wadi Degla is eigenaar van Lierse, niet van Turnhout. Wij sponsoren die club wel, maar Turnhout en Lierse werken onafhankelijk. Trouwens, als Lierse straks naar eerste promoveert, is het probleem sowieso al van de baan", besluit de Egyptenaar. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties