Anorthosis Famagusta heeft Duitser als nieuwe coach

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Anorthosis Famagusta heeft Duitser als nieuwe coach

Anorthosis Famagusta heeft met Ewald Lienen een nieuwe oefenmeester aangesteld. De verrassing uit de Champions League van dit jaar zocht een opvolger voor de opgestapte Georgiër Temuri Ketsbaia.

Ewald Lienen heeft bij Anorthosis Famagusta een contract ondertekend voor één seizoen met de optie om daar nog een seizoen bij te doen. De Duitser moet de club weer naar de top loodsen nadat het de Cypriotische landstitel moest laten aan APOEL Nicosia.

Lienen was afgelopen seizoen werkzaam als oefenmeester van het Griekse Panionios Athene. Eerder was hij ook nog coach van 1.FC Köln, CD Tenerife, Hannover 96 en Borussia Mönchengladbach.

Anorthosis Famagusta schreef dit seizoen geschiedenis door als eerste club uit Cyprus door te stoten naar de groepsfase van de Champions League. In de voorrondes schakelde de club Rapid Wien en Olympiakos Piraeus uit. Pas op de slotdag van de poulefase werden de Cyprioten Europees uitgeschakeld. Volgend seizoen start Famagusta in de voorrondes van de Europa League. (AN)


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties