Milan loopt weg van Juve

Maarten Vandenabeele
| 11 reacties

Milan won in Catania en Juventus kon dat alweer niet. Tegen Lecce, voorlaatste in de stand, bleven de Bianconeri op een gelijkspel steken.

Milan had weinig moeite om de thuisploeg af te houden in de gietende regen. Inzaghi scoorde na 27 minuten en kort na de pauze deed Kakà er nog een doelpuntje bij: 0-2. De Rossoneri raakten ook tweemaal het doelkader. De thuisploeg was slechts eenmaal dicht bij een doelpunt en dat was dan nog omdat Favalli bijna zijn eigen doelman te grazen nam.

Juventus blijft sukkelen en snakt naar het seizoenseinde. Ook tegen staartploeg Lecce kon Juve niet winnen. Aan de rust stonden de Bianconeri 0-1 in het krijt na een doelpunt van Konan (foto), die op de rand van buitenspel was kunnen vertrekken richting Buffon.
Na de pauze drukte de thuisploeg door en twee doelpunten van Nedved draaiden de situatie helemaal om: 2-1. In de slotfase kroop Juve achteruit en Buffon kon eerst nog magistraal redden op een schot van Tiribocchi, maar diep in de extra tijd was hij kansloos op een kopbal van Castillo: 2-2.

Fiorentina won met het kleinste verschil van Torino. Vargas was de matchwinnaar met een doelpunt na 57 minuten: 1-0. De Granata beëindigden de match met tien spelers, want doelman Sereni werd in de laatste minuut nog uitgesloten voor hands.

Roma bleef op een troosteloze 0-0 steken tegen Chievo. De bezoekers verloren kort voor tijd Pinzi met tweemaal geel, maar dat bracht het punt niet in gevaar.

Palermo haalde zwaar uit tegen Cagliari. Migliaccio en Miccoli zorgden voor 2-0 bij de rust. Jeda bracht de spanning terug na 3 minuten in de tweede helft, maar Tedesco, Cavani en Succi lieten er geen twijfel over bestaan wie de beste ploeg was: 5-1.

Udinese kende weinig problemen met Atalanta. Twee doelpunten van Quagliarella en eentje van Pasquale zorgden voor een duidelijke 3-0. Bij de Bergamasken werd Bellini in de 80e minuut uitgesloten na tweemaal geel.

Een week na de winst tegen Inter ging Napoli onderuit bij Siena. Na 25 minuten stond het al 2-0, na goals van Kharja en Maccarone. De Azzurri kwamen niet verder dan de eerredder van Pia: 2-1.

Gisteren won Inter van Lazio met 2-0 en Bologna verloor thuis van Reggina: 1-2. Vanavond volgt nog de Derby della Lanterna: Genoa - Sampdoria.