Manchester United fluitend naar CL-finale

Fabian Morren
| 9 reacties

Manchester United heeft zich als eerste geplaatst voor de Champions League. De Mancunians wonnen de terugwedstrijd met 1-3 nadat ook de heenwedstrijd al werd gewonnen.

Al na elf minuten was de spanning helemaal weg. Man United leidde op dat moment al met 0-2. Niemand die toen nog in het stadion geloofde dat Arsenal vier keer zou scoren.

De eerste treffer van de bezoekers kwam er na een fout van Gibbs. De verdediger gleed weg en Park profiteerde. Drie minuten later stelde Ronaldo de kwalificatie al veilig. De Portugees liet met een knappe vrije trap doelman Almunia kansloos.

Vervolgens deed Manchester United de deur op slot. Arsenal was niet meer in staat om de bezoekers nog aan het wankelen te brengen. In de tweede helft scoorde Man U zelfs nog een derde keer. Een schitterende aanval werd prima afgerond door Cristiano Ronaldo.

Rood voor Fletcher

In de slotfase milderde Van Persie nog via de strafschopstip tot 1-3 en kreeg Fletcher rood na de voorafgaande penaltyfout op Fabregas. De middenvelder mist zo de finale.

De hoop bij Arsenal op een plek in de finale was groot, de ontnuchtering zo mogelijk nog groter. Manchester United plaatst zich voor de tweede keer op rij voor de eindstrijd van de CL. Daarin neemt het team van Sir Alex Ferguson het op tegen Chelsea of Barcelona.