Maarten Vandenabeele
| 25 reacties

AC Milan heeft de kans laten liggen om de titelstrijd in Italië nog wat spannend te maken: in het eigen San Siro konden de Rossoneri geen afstand nemen van Juventus.

Ancelotti koos toch voor Beckham. Zambrotta en Flamini bevolkten de flank. Kalac verving de geblesseerde Dida. Bij Juventus startte Del Piero vanaf de bank, ten voordele van Amauri, die Iaquinta vergezelde.

Juventus, dat al 50 dagen niet meer won, begon sterk aan de wedstrijd en werd helemaal niet onder de voet gelopen door ploeg-in-vorm Milan. De eerste echte kans was ook voor de bezoekers: een vluchtschot van Camoranesi ging over. Onmiddellijk daarna moest Buffon in de voeten van Inzaghi.

Flamini moest tweemaal bijspringen: eerst op een inzet van de vrijstaande Marchionni en daarna op een poging van Iaquinta. Milan antwoordde met Kakà, die alleen voor Buffon kwam, maar hij liet zich de bal ontfutselen.

Het spel bleef op en neer gaan, maar grote kansen vielen niet te noteren.

Juve kwam het best uit de kleedkamer, maar het was de thuisploeg die op voorsprong kwam. In de 57e minuut kwam een vlijmscherpe counter via Inzaghi bij Ambrosini. Die kraakte zijn schot compleet, waardoor die voor de voeten van de aanstormende Seedorf rolde, die kon binnentikken: 1-0.

Lang konden de Rossoneri niet genieten van hun voorsprong: 3 minuten na de 1-0 zette Camoranesi de bal voor doel, waar Iaquinta Flamini aftroefde en binnenkopte, 1-1.

Daarna ging Milan het meest op zoek naar de zege en Juve mocht van geluk spreken dat er geen strafschop werd gefloten voor een ingreep van Legrottaglie op Pato. Onmiddellijk daarna kreeg Favalli zijn tweede gele kaart. In de laatste 10 minuten probeerde Milan, ondanks het ondertal, nog een opening te vinden, maar de Juve-afweer gaf geen krimp.