Barça moet seizoen wellicht volmaken zonder Iniesta

Mathias Dumarey
| 4 reacties
Barça moet seizoen wellicht volmaken zonder Iniesta
Foto: © SC

De kans bestaat dat FC Barcelona de rest van het seizoen voort moet zonder Andres Iniesta (foto), de auteur van de beslissende treffer om de CL-finale te halen tegen Chelsea. De middenvelder heeft last van een spierblessure.

Andres Iniesta zal vandaag enkele onderzoeken ondergaan om de spierblessure in zijn dijbeen te laten onderzoeken. Hij mist al zeker de finale van de Copa del Rey aanstaande woensdag tegen Athletic Bilbao. Iniesta maakte gisteren wel nog de wedstrijd af tegen FC Villarreal (3-3, nvdr) maar nadien stelde de medische staf vast dat er toch iets loos was met de man uit Albacete.

"Niet de late gelijkmaker van Villarreal, maar het uitvallen van Iniesta is de grootste domper van de dag. We hopen dat zijn blessure meevalt", aldus Barça-trainer Josep Guardiola. Het is ook niet de eerste keer dat de Spaanse international uitvalt met een spierblessure. "Op een gegeven moment eist de fysieke inspanning haar tol. Zelfs profvoetballers zijn niet in staat om elke drie dagen een topprestatie te geven."

Barcelona zal woensdag in Valencia ook geen beroep kunnen doen op Gabriel Milito, Rafael Marquez en Eric Abidal. De Fransman kreeg gisteren tegen Villarreal opnieuw een rode kaart en is geschorst in de bekerfinale. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties