KVV.Zelzate laat supporters niet in de kou staan.

Hendrik De Vriesere

De kanaaljongens lieten hun achterban genieten op twee fronten, met winst in de halve finale met de jongens van U11 maar de finale verloren ze nipt. En in eindronde met het fanionteam op weg naar promotie voor naar 1ste Provinciale te kunnen doorstoten.

KVV laat supporters op twee fronten genieten.

Nederename-KVV   0-2

KVV-VSV Gent  1-2

Bij prachtig weer, reeds vertrokken in de voormiddag richting Aalter, waar de U11 boys moesten aantreden voor de halve finale van de “Cup Het Nieuwsblad”en bij winst later  op de middag, de finale konden spelen voor de titel van kampioen, Oost-Vlaanderen.

Ginds aangekomen was het duidelijk te merken waar de  KVV-fans zich bevonden, aangezien, het wel de grootste en meest enthousiaste groep was, daar aanwezig.

De organisatie was perfect  en toen de speaker van dienst de voorstelling van de spelers  deed was het ergens  aandoenlijk met welke spontaniteit en beide armen in de lucht de spelertjes  naar hun meegereisde supporters de begroeting verzorgden.

KVV moest aantreden tegen Nederename voor de halve finale en toonden vanaf de beginfase dat ze voetballend verder stonden dan de tegenstrever wat resulteerde in 1-0 voorsprong bij het ingaan van de rust. Doelpunt gescoord door Milan Verhoeven. De sfeer zat er goed in,  met begeleiding van toeters en bellen werd de tweede helft aangevat. Het was echt aangenaam om deze wedstrijd te volgen en toen Osman Kaya een tweede maal de netten deed trillen was de finaleplaats een feit.

Terwijl de spelertjes zich opmaakten voor de finale, werd het kantinepersoneel overrompeld door droge en  hese kelen, ook werd de smink bovengehaald en kleurden de wangen op een mum van tijd, groen-wit, een kale kop werd ook onder handen genomen en gebombardeerd tot KVV-stamhoofd.

De dorst was doorgespoeld en de stemmen terug in orde, de finale kon beginnen met als tegenstander VSV Gent.

Dadelijk was te zien dat ook VSV een sterk  geheel  was en beide ploegen elkaar waard waren. KVV Kwam op voorsprong via terug,  Milan Verhoeven en de hoop Oost-Vlaams kampioen te worden laaide op. Na de gelijkmaker werd de spanning des te groter,  het was VSV die met een tweede doelpunt het laken naar zich toe haalde en de titel van Oost-Vlaams kampioen veroverde.

Niettegenstaande het verlies in de finale toch een dikke proficiat aan de spelertjes en begeleiders van KVV. Voor de sfeer te proeven na de wedstrijd was er voor ons geen tijd daar we nog voor een zware opdracht stonden met de eerste ploeg voor de eindronde,  dus vlug de wagen in, richting Nevele.

Nevele-KVV 1-3

Het verschil tussen de eerste en tweede helft was opmerkelijk. Gedurende de eerste helft was Nevele meer in balbezit maar hun spitsenduo kon behalve een paar halve kansen de goed georganiseerde verdediging  van KVV niet  ontmantelen.

De beste kansen waren voor KVV. Na een schot van Gaetan Copermans, met de vuisten door de keeper weggewerkt, kwam de bal in de voeten van Stephen Cox maar de keeper stond op de goede plaats. Papa Ngom besloot even later voorlangs. Net voor rusten, kreeg  Stephen de kans om te scoren maar de bal ging net naast.

Een gans andere wedstrijd kregen we na de rust te aanschouwen. Christophe Ost werd ingebracht en drukte direct  zijn stempel op de wedstrijd , KVV nam de wedstrijd in handen. Op corner kreeg Pieter Hautekeete(52’) de kans om te koppen, maar deed dit net iets te hoog. Mooie combinatie Christophe naar Gaetan(55’) die de korte hoek  koos, keeper kon nog net redden.  Een doelpunt hing in de lucht, dit kwam er,  na corner genomen door Stephen, kopte Tom De Neve(57’) onhoudbaar binnen. Gaetan(60’) werd vooraan vervangen door Noam Dierickx, die toonde meteen,  ook op deze plaats van onschatbare waarde te zijn. Sam Soens zag Christophe(61’) naast hem opduiken, legde de bal mooi in  diens loop, de 0-2 stond op het scorebord. Op één van de zeldzame Nevelse kansen toonde Thijs Wintein(76’) met een prachtige redding zijn kunde. Na een aarzeling in de verdediging onderschepte  Noam(82’) de bal, ging alleen op de keeper af, deed dit volgens het  boekje. Hij liet de keeper op zich afkomen, wachtte even tot deze in de voeten wou gaan, week naar links uit en kon de bal in het verlaten doel  deponeren, 0-3. Nevele ging op zoek naar het eerreddend doelpunt en kon dit na geharrewar voor doel(86’)l nog bekomen. Het bleef bij 1-3. Voor Nevele betekende dit het einde voor kans op promotie  en hun eerste nederlaag  in 2009. Op basis van het vertoonde, gedurende de tweede helft was deze overwinning oververdiend en wacht nu de trip naar Geraardsbergen, komende zondag.

KVV speelde met : Thijs Wintein- -Tom De Deneve-Geert De Poorter-Stephen Cox(75’ Niko De Letter)-Pieter Hautekeete-Ennio Bogaert-Gaetan Copermans(60’Noam Dierickx)-Kristof Janssens-Kevin Druwé-Stef Beauprez(46’ Christophe Ost)-Sam Soen