Premier League twee 'gefortuneerde' ploegen rijker

T. Coremans
| 10 reacties
Premier League twee 'gefortuneerde' ploegen rijker

De Engelse clubs lijken door de huidige crisis weinig tot niet getroffen. Toch blijkt niet iedereen tevreden met de manier waarop de ploegen zich financieel sterker maken.

De interesse van miljardairs in Engelse topclubs kent geen einde. Eerder deze week maakte Sunderland bekend dat het in zee gaat met een Amerikaanse zakenman, Ellis Short genaamd. Vandaag raakte bekend dat Portsmouth wordt overgenomen door de Arabische sjeik Suleiman Al-Fahim. Na Manchester City en Sunderland lijkt nu ook Portsmouth een zeer te duchten tegenstander te worden volgend seizoen.

De nieuwe eigenaar van Pompey, Suleiman Al-Fahim, maakt deel uit van de Abu Dhabi Group. Een investeringsbedrijf uit de Verenigde Arabische Emiraten dat buiten de beurs bedrijven financiert. Aan het hoofd staat Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan, lid van de Koninklijke familie van de V.A.E. Pittig detail: deze investeringsgroep is eveneens eigenaar van Manchester City.


In Engeland gingen stemmen op om deze verontrustende overnames op subtiele wijze te elimineren. Amper de helft van de Engelse topclubs wordt geleid door een Brit. Zelfs in Chelsea, Liverpool en Manchester United deelt een niet-Europese zakenman de lakens uit.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties