Aguirre: "Mexico gaat naar het WK in Zuid-Afrika"

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Aguirre: "Mexico gaat naar het WK in Zuid-Afrika"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mexico haalde een 3 op 12 uit zijn eerste vier kwalificatiewedstrijden en lijkt op weg om voor het eerst sinds lang de WK-eindronde te missen. Javier Aguirre, de nieuwe bondscoach, gelooft toch nog in de kwalificatiekansen.

Afgelopen weekend verloor Mexico met 2-1 bij El Salvador waardoor de kwalificatiekansen op een nieuwe deelname aan het WK geslonken zijn. Mexico verloor niet alleen, het liet ook maar een ongeïnspireerde indruk. Toch maakt Javier Aguirre, de opvolger van Sven-Göran Eriksson, zich nog geen zorgen over een nieuwe WK-deelname.

"We staan er niet zo slecht voor als het lijkt. Voor elk team is het moeilijk om uitwedstrijden te winnen. Door ons programma moesten we al drie van onze eerste vier wedstrijden buitenshuis spelen. El Salvador moest vooral beginnen met thuiswedstrijden. Ons programma heeft ons inderdaad in een lastige situatie gebracht, maar we zullen er straks wel bij zijn op het WK", aldus Aguirre.

Mexico is zowat een vaste klant op het WK. Van de ondertussen achttien gespeelde WK's was het al dertien keer aanwezig. Alleen Brazilië, Argentinië, Duitsland en Italië doen beter. 1990 was de laatste keer dat Mexico niet van de partij was. Mexico staat nu vijfde in de kwalificatiegroep maar kan zich effectief nog makkelijk plaatsen voor het WK als het zijn volgende wedstrijden wint. De eerste drie gaan rechtstreeks naar Zuid-Afrika, de vierde speelt een play-off tegen de nummer vijf uit de Conmebol-zone (Latijns-Amerika).



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties